5 ідей для створення неповторної спальні

спальня Крістіна
Спальня CRISTINA



 
В залежності від розміру будівлі та родини, у будинку може бути кілька дитячих чи гостьових спалень. Але завжди є та, яка має бути неповторна та найзатишніша. Мова іде про спальню для господарів. Погодьтеся, що це особливе місце на планеті, адже саме тут ми починаємо і завершуємо свій день, мріємо, відпочиваємо, проводимо романтичні моменти…… Тому підхід до дизайну такої кімнати має бути теж особливим, творчим та креативним. Ось кілька підказок, які можуть стати вам в пригоді.

Розташування.

Оскільки  спальня господарів- це приватна територія, зона недоторканності та конфеденційності, тому і розташування має бути відповідним. Ідеально для цього підійде приміщення горища чи мансарди, з єдиним входом. Чудовий вигляд зверху з вікна такої спальні додатково наповнюватиме кімнату відчуттям індивідуальності та простору та створить атмосферу релаксу. І ще один важливий момент у виборі розташування ідеальної спальні. Якщо ви « жайворонок», то краще вибрати кімнату з вікнами на схід, а якщо « сова»- то вікна повинні виходити на захід. Тоді сонце не змушуватиме вас прокидатися рано вранці, а в кімнаті буде приємна напівтемрява. 

Тема.

Вам потрібно вибрати тему кімнати та колір. Тему можна підібрати співзвучно з загальним інтер‘єром будинку, або ж створити зовсім іншу, концептуально відмінну. Тут важливо, аби предмети інтер‘єру та декор розслабляли, навіювали приємні спогади або ж надихали на щось нове, приємне та невідоме. Що ж до кольору, то можна  вибрати один, або поєднувати кілька, створюючи щось своє та неповторне. Зазвичай,  кращим рішенням для спальні вважаються відтінки світлих тонів.

Стиль.

Окрім теми, вам потрібно визначитися із стилем вашої спальні. Саме обраний вами стиль диктуватиме вибір інших частин кімнати, таких як меблі, текстиль та декор. Елегантний, класичний, модерн, мінімалістичний чи футуристичний- все залежить від того,  що вам до вподоби. Саме в цій кімнаті ви можете втілити будь- які свої дизайнерські ідеї та бачення, адже вона ваша, індивідуальна та закрита від очей відвідувачів та гостей.

Меблі.

До вибору меблів слід підійти не тільки творчо, а й  розважливо. Доречно, щоб колір меблів співпадав з кольором тематики, сьогодні це не складно досягти, адже виробники меблів зазвичай пропонують великий вибір кольору меблів.Пам'ятайте, що розмір меблів має відповідати розміру кімнати, бути не занадто великим, та не занадто малим. Не зручно буде щодня протискуватися між меблями, якими б красивими та вишуканими вони не були. У свою чергу мініатюрні меблі будуть непомітними, та аж ніяк не допоможуть створити атмосферу затишку та комфорту. 

Додаткові функції.

Слід також додати додаткові функції до вашої кімнати. Наприклад, це може бути книжкова шафа чи полиця, або ж зручне крісло чи диванчик для читання. Також дуже доречною є простора ванна кімната, яка прилягає до спальні господарів. Наявність особистої ванної кімнати більше ніж просто додаткова функція, вона  дуже необхідна та доречна.

Спальня ROYAL

Ці 5 ідей зовсім не важко досягнути та втілити.  У процесі роботи ви обов’язково додасте ще й свої ідеї, не шкодуйте для цього часу. Адже саме такий підхід допоможе вам створити свою,  неповторну та найзатишнішу!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Меблі з натурального дерева.

Як впливає на екологію виробництво меблів з дерева

Класичні меблі для спальні з натурального дерева