Переваги та недоліки диванів зі шкіри та тканини

Шкіряні меблі-VINDZOR



 Якщо Ви вирішили купити диван, тоді обовязково зустрінитесь із проблемою, адже вибір справді величезний. Щоб знайти ідеальний диван, потрібно перебрати тисячі варіантів. Очевидно, вас турбуватимуть наступні запитання: "Сучасний чи класичний?" "Висока чи низька спинка?" " Розкладний чи нерозкладний?" А також: "Якого стилю вибрати диван?" І обовязково ви будете питати: "То що ж краще - шкіряний диван чи диван з тканини?"


  • Загальні міркування

Як і слід було очікувати, єдиної правильної відповіді немає, оскільки як тканинні, так і шкіряні дивани мають свої позитивні та негативні характеристики. І замість того, щоб керуватися особистими думками, рекомендаціям чи досвіду, найкраще розглянути переваги кожного матеріалу. Такий підхід допоможе вам вирішити, яка оббивка дивана підходить саме вам, вашій родині та вашому дому. Найважливішими міркуваннями є довговічність, вимоги щодо догляду, зовнішній вигляд, комфорт та вартість.


Швидше за все, ви будете користуватися своїм диваном щодня протягом багатьох років, тому не поспішайте з цим рішенням. Оцініть потреби та звички вашої родини, а потім дайте собі трохи часу, щоб знайти саме те, що потрібно. Пройде час і ви подякуєте собі за такий підхід.


Переваги тканинних диванів


Майте на увазі, що категорія "тканина" набагато ширша, ніж категорія "шкіра", оскільки існує дуже багато різних видів тканин.


  • Комфорт

Відчуття тканинних диванів варіюється в широких межах, залежно від самої тканини та опорної системи дивана (тобто подушок та рами). Однак тканинні дивани, як правило, з кількох причин набагато зручніші, ніж шкіряні дивани. По-перше, тканина, як правило, є в цілому м’якшим та теплішим матеріалом, ніж шкіра. Подібно як і шкіряні автокрісла, шкіряні дивани можуть створювати відчуття жару та липкості влітку, та холоду і дискомфорту взимку. Також слід зазначити, що шкіряні дивани більш жорсткіші та твердіші , ніж тканинні дивани. По-друге, оскільки тканина, як правило, м’якша, ніж шкіра, будьте обережні з цим: вам потрібна тканина, яка є досить м’якою, але не занадто м’якою - тканина повинна зберігати форму, а не зморщуватися і "не в’янути", коли ви встаєте.


  • Догляд

Зношуваність тканинних диванів найчастіше залежить від сорту та типу тканини. Логічно припустити, що якісні тканини (так само, як високоякісна шкіра) краще витримуватимуть зношування. Більшість тканинних диванів оброблені покриттям, стійким до плям. Тому, коли трапляються розливи, їх легко мити спеціальними засобами або чистити ручним пароочищувачем. Крім того, тканина не дряпається так легко, як шкіра, тому вона, як правило, справляється з кігтями домашніх тварин та домашніми завданнями дітей краще, аніж шкіра.

  • Параметри кольору та візерунка

Незважаючи на те, що шкіра може бути найрізноманітніших кольорів, тканини практично не мають обмежень за малюнком, фактурою та кольором. Саме тому дивану в тканині набагато легше відповідати обраному інтерєру та декору, а отже отримати бажаний вами вигляд приміщення. Тканинна оббивка диванів- це чудова можливість висловити стиль вашої родини: виберіть диван із веселою яскравою тканиною, щоб привернути увагу, або ж диван у спокійній нейтралі, щоб акцентувати на предметах мистецтва та декоративних елементах.


  • Вартість

Зазвичай дивани з тканини будуть дешевшими. Якісна тканина та обрамлення дорогі, але такий самий диван зі шкіри завжди буде коштувати дорожче.


-10% знижка на меблі ANA

Переваги шкіряних диванів


Якщо ви схиляєтесь до шкіряного дивана, вас, мабуть, приваблює зовнішній вигляд, відчуття, міцність і, можливо, чистота справжньої шкіри. Штучна шкіра має деякі схожі характеристики, але не всі (наприклад міцність та природне старіння).


  • Гіпоалергенний

Алергетики значно краще справляються зі шкіряними диванами, оскільки шкіра не містить так званих кліщів, лупи домашніх тварин та інших алергенів, в порівнянні з тканинами.

  • Зовнішній вигляд

Шкіряний диван може надати особливу елегантність кімнаті, яку важко досягнути в тканині. Шкіряні дивани у стилі Честерфілд дуже традиційні, тому, як правило, більш модні, ніж їхні тканинні аналоги. Якщо вам подобається сучасний вигляд та стиль, тоді шкіряні дивани саме те, що потрібно!


  • Догляд

Вимоги в догляді є перевагою як у шкіряних, так і у тканинних диванів, оскільки необхідний догляд за ними залежить від вашого підходу до ведення господарства. Сьогодні на ринку представлено широкий вибір спеціалізованих засобів по догляду як шкіри так і тканини. Шкіру досить легко чистити - зазвичай потрібно легке напилення або натирання кілька разів на рік, тоді як тканину потрібно регулярно пилососити та чистити. Шкіра міцна і може прослужити десятки років, якщо за нею правильно доглядати. Хоча шкіра не вимагає постійної уваги, її слід регулярно обробляти, щоб запобігати появі тріщин тарозколів.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Меблі з натурального дерева.

Як впливає на екологію виробництво меблів з дерева

Класичні меблі для спальні з натурального дерева