Практичні ідеї для маленької спальні




Спальня класична з дерева Firenze

Що робити, якщо ваша спальна кімната маленька? Як практично використати кожен сантиметр, при цьому не створюючи враження загромадженого простору? Ось кілька практичних порад.
  • Ліжко. Перш за все правильно виберіть розмір ліжка та продумайте де його розмістити. Найкраще його поставити по центру стіни, найвидимішої для людського ока( зазвичай, це стіна навпроти дверей). Поставивши ліжко по центру, ви досягаєте симетрії, а отже зможете максимально лаконічно використати простір. Зручний доступ до ліжка з обох боків неабияк сприятиме зручності та комфорту.
  • Приліжкові тумбочки. Ідеально коли їх дві, коли кожен має простір для власних дрібничок. Якщо ж є необхідність змістити ліжко в одну сторону, не засмучуйтеся. Тоді з одного боку можна продумати невелику поличку для дрібних речей, а лампу зробити підвісною.
  • Комоди. Комоди завжди виглядають вишукано та стильно. А ще вони допомагають максимально використати обмежену площу підлоги. Коли площа спальні маленька, то зазвичай немає можливості поставити велику шафу для зберігання усіх необхідних речей. Саме тоді на допомогу приходить комод- компактний, але вмісткий.
  • Шафа. Дерев‘яні якісні шафи завжди виглядають гарно та достойно. Вони бувають як двохдверні, трьохдверні так і чотири та п‘ятидверні. Звісно, маленька за розмірами спальня вимагатиме невеликої шафи, адже тоді кімната виглядатиме легкою та просторою. Продумайте альтернативні місця для зберігання речей- ліжка з шухлядами, комоди, приліжкові скрині, пуфи-коробки....
  • Світло й колір. Пам‘ятайте, що вдало підібране світло може зробити вашу кімнату візуально більшою. Хоча темні кольори можуть виглядати затишно, однак вони поглинають світло, а отже візуально зменшуують простір. Надаючи перевагу світлим меблям та світлим кольорам стін, ви зробите вашу невеличку спальню більш просторою та легкою. У місцях, де природне світло погано світить, можна використовувати дзеркала( наприклад, декоративне дзеркало над комодом) роблячи тим самим приміщення візуально більшим. Також люстра чи підвісний світильник приверне погляд та створить ілюзію більшого простору.
  • Приверніть увагу вгору. Якщо ваша кімната стане вищою, то це теж може створити відчуття простору. Щоб отримати такий ефект можна пофарбувати стелю в більш яскравий колір, який і притягне погляд вгору. Ще один спосіб зробити кімнату вищою- це повісити штори якнайближче до стелі.
  • Мінімум елементів- максимум простору. Пам‘ятайте- занадто багато меблів чи предметів декору може захаращити та навантажити кімнату. А надмір дрібних цікавинок не справить особливого вигляду. Вдалий вибір декількох акцентів буде достатнім та доречним.

Підсумуємо. Вдалопродуманий проект та трохи фантазії допоможе зробити вашу маленьку спальню більшою та просторою. Повірте, вам під силу наповнити кожен сантиметр вашої спальні неповторною особистістю, стилем та простором!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Меблі з натурального дерева.

Як впливає на екологію виробництво меблів з дерева

Класичні меблі для спальні з натурального дерева