Меблі з натурального дерева.

 

Cristina.  

У всі часи деревина вважалася  найкращим матеріалом для виробництва меблів. І це не тільки тому, що деревина довговічна. Натуральне дерево приємне та тепле на дотик, а в руках справжніх майстрів воно набуває неймовірної художньої краси та практичності. 

Ринок меблів сьогодні пропонує вироби з різних матеріалів- металу, скла, пластику, проте деревина і далі залишається беззаперечним лідером. Процес виготовлення меблів довгий та трудомісткий, він включає у себе багато різних етапів. Тому й не дивно, що якісні та елегантні меблі з натурального дерева коштують немало. 

Отож, поговоримо про деревину або масив дерева як її ще називають. Масив дерева- це деревина яка походить виключно з пиломатеріалів і, отже, є прямим продуктом дерева. У виробництві меблів використовуються два види справжньої деревини: листяна або тверда та м’яка. 

Листяні дерева, з яких , наприклад, виготовляють румунські меблі з твердих порід, ростуть значно довше за хвойні. До них належать дуб, бук, клен, горіх… Але саме з цих порід і виготовляються найякісніші та найдорожчі меблі. До м‘яких порід належать сосна, ялина та липа. Завдяки піддатливій та м’якій текстурі деревина з липи є ідеальною для різьби. 

Досить часто у процесі виготовлення дорогих меблів з натурального дерева використовують шпон. Що ж таке шпоновані меблі? Шпон- це тонкий шар дорогої деревини, який приклеюється до дешевшого матеріалу, прихованого знизу. Матеріал під ним може бути ДСП або деревина нижчої якості, що дозволяє виробнику створювати гарні та привабливі меблі за доступною ціною.

Щоб здешевити деякі невидимі для людського ока деталі меблів та зробити їх легшими, використовують фанеру, шпон, ДСП та МДФ. Фанера- це склеєні докупи шари пиломатеріалів, з якої зазвичай  виготовляють полички для шафи, комоду чи буфету. Також полиці  можуть бути з ДСП, яке виготовляють із подріблених частинок пиломатеріалів склеїних докупи. МДФ теж штучно створений людиною матеріал, дещо нагадує картон і зазвичай виконує функцію задньої стінки у шафі чи буфеті. 

Звісно, це дуже коротко та оглядово про деревину та інші матеріали, які використовуються у процесі меблебудування. Та головними у цьому процесі і далі залишаються любов та турбота майстрів, які вкладають серце та душу у меблі, аби створити шедевральні предмети для вашого затишку!

Деревяні меблі і класичний стиль дуже часто паралельні поняття, запрошуємо прочитатити статтю, "Класика та класичний стиль".


Cleopatra

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Класичні меблі для спальні з натурального дерева

Як впливає на екологію виробництво меблів з дерева