Класика та класичний стиль.

 


Мода змінюється, але класика залишається! Наскільки ж  правдивим є цей відомий вислів! Воно й не дивно, адже саме класичному стилю притаманні м‘які форми та лінії, природні рослинні орнаменти, вишуканість та елегантність краси, яку ми можемо спостерігати у природі. Все це ніколи не може наскучити чи дратувати, саме цей стиль допомагає розслабитися та почуватися природньо, він не втискає нас у мінливі рамки та віяння моди. Саме цей стиль декорував королівські палаци та зали, саме цей стиль у нас асоціюється з розкішшю та витонченістю. Класичний стиль домінує і сьогодні, коли мова йде про оформлення теплої домашньої вітальні, розкішної спальні чи кабінету ділової самодостатньої людини. 

Сучасні класичні меблі натхнені вікторіанською епохою з притаманною їй вишуканістю, розкішшю та елегантністю в усіх деталях. Хоча й інші стилі, такі як рококо, бароко, неокласицизм, ампір та англійський стиль теж зробили свій вагомий  внесок у сучасне поняття класичні меблі. Можна сміло сказати, що класичні меблі- це розкіш, яка сьогодні доступна для того, хто цінує якість, витонченість та елегантність. Завдяки поєднанню усіх класичних стилів, сучасні класичні меблі дозволяють вам вибрати саме те, що пасує чи подобається вам. Зазвичай, перевагу надають класичним меблям у темному кольорі, хоча світлі кольори також дивляться дуже елегантно та цікаво, особливо з поєднанням, наприклад, золотої патини. Традиційні класичні меблі гарно дивляться в кімнаті з пастельними та нейтральними кольорами стін, адже саме тоді акцент робиться на красі та вишуканості самих меблів. Тепла оббивка художньо доповнює меблі та створює відчуття затишку і гармонії. Для прикраси меблів у стилі класік часто використовують інкрустацію з античними або квітковими орнаментами, різноманітні різьблені елементи, елегантні ніжки, вигнуті спинки, тощо… Симетричне розташування меблів та аксесуарів, відповідна колірна гама ще більше підкреслюють впорядкованість та вишуканість композиції будинку чи квартири. 

Ще однією ексклюзивною особливістю якісних меблів у класичному стилі є те, що їх можна передавати у спадок з покоління в покоління. Це і не дивно, адже зазвичай такі меблі виготовлені з твердих порід деревини і навіть при пошкодженні, після незначної реставрації, знову виглядають як нові. Ви ще вагаєтеся? Запрошуємо поринути у світ класичних меблів і закохатися у якісні дерев‘яні меблі з масиву, які беззаперечно наповнять вашу оселю теплом, розкішшю та спокоєм!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Меблі з натурального дерева.

Румунські меблі - спальня Venetia: Розкіш та затишок у вашій оселі

Класичні меблі для спальні з натурального дерева